Targoncavillák és villahosszabbítók

A megfelelő targoncavilla kiválasztása

1.2 tonnás, 1 m hosszú teherbírású villáktól egészen 4 tonnás és 2 méter hosszú villákig, vagy akár 6 tonna teherbírású villahosszabbítók a legtöbb targonca márka esetében elérhetőek. A villák cseréje több esetben létfontosságú, hiszen a biztonságos munkavégzés elengedhetetlen feltétele, hogy a targonca villák épek legyenek. A villák ellenőrzését legalább 12 havonta szükséges elvégezni. Az alábbi hibák észlelése esetén feltétlenül forduljon szakértő kollégáinkhoz: a villa jelentős kopása, jelentős repedések megjelenése esetén, vagy akár villa elhajlása vagy a 2 villa közötti magasságkülönbség kialakulása esetén.

A Pagátnál a legtöbb targoncára vásárolhat villát, többek között mérleges, felhajtható, rozsdamentes, villapozíciónálóra való, védőanyaggal bevont, illetve amennyiben rövid a targonca villája, villahosszabbítót is.

Targonca vásárláskor vagy abban az esetben, ha a targonca villája megrepedezik vagy elgörbül, érdemes átgondolni, hogy megfelelő villával rendelkezik-e a targoncánk.

A megfelelő villa kiválasztásakor fontos tudnunk, hogy a targonca milyen típusú terhet emel, milyen típusú a targonca és milyen fajta rögzítést alkalmaztak (körmökkel, rúdra fűzve vagy csavarozva).

Kérjük, küldje el számunkra a fenti adatokat, vagy keresse fel szakértő kollégáinkat!

elektromos Yale targonca

Terhelhetőség

A targonca maximális teherbírása mellett azzal is tisztában kell lennünk, hogy a targonca ezt a terhet milyen súlyközépponton tudja megemelni. A teherbírás és a súlyközéppont értékeit a villa oldalában láthatjuk beütve, pl. 2000/500 jelentése: A targonca 2000 kg terhet képes emelni 500mm súlypont távolságon. A súlyközéppont a villa tövétől számított távolság, amely a teher súlyközéppontjára utal.

Ajánlatkérés