Targoncavilla csere

A megfelelő targoncavilla

A targoncák biztonságos üzemeltetéséhez hozzátartozik a megfelelő felszereltség, így a méretben és kompatibilitásban is megfelelő emelővilla. A villák csak hibátlan állapotban használhatóak, máskülönben balesetveszélyesek.

A targoncavilla kiválasztásához szükséges információk: villa szélessége, keresztmetszete, hossza és teherbírása. A megfelelő villához szükséges továbbá a villakocsi magassága is. Oldalunkon található targoncavilla kínálatban csakis minősített, új termékeket talál.

Amikor cserélni kell

A targonca villák cseréjére akkor kerül sor, ha a villa eltört, erős kopás vagy görbület alakul ki a felszínén. Az alábbiakban bemutatjuk a legáltalánosabb targoncavilla hibákat.

A targoncák biztonságos üzemeltetéséhez hozzátartozik a megfelelő felszereltség, így a méretben és kompatibilitásban is megfelelő emelővilla. A villák csak hibátlan állapotban használhatóak, máskülönben balesetveszélyesek.

A targoncavilla kiválasztásához szükséges információk: villa szélessége, keresztmetszete, hossza és teherbírása. A megfelelő villához szükséges továbbá a villakocsi magassága is. Cégünk által forgalmazott targoncavillák között csakis minősített, új termékeket talál.

A villákat csakis párban érdemes cserélni!

Amennyiben kérdései merülnek fel, kérjük, vegye fel a kapcsolatot szakértő kollégáinkkal! A problémák feltárásában sokat segíthet egy-két fotó, melyet emailen vagy telefonon keresztül is eljuttathat hozzánk!

Cégünk 30 éves, márkafüggetlen szakszervize országszerte vállalja targoncája villacseréjét. A villák megvásárlása alkalmával kérjen kollégánktól ajánlatot szerelésre is!

A villa meggörbülése

A targonca villája mindig derékszögű. Ha azt látjuk, hogy a targonca villája meggörbült, biztosak lehetünk benne, hogy a deformációnak a túlterhelés az oka, melyet nem csak nagyobb súllyal, hanem a súlyközéppont figyelmen kívül hagyásával lehet elérni. A villa saját kezű visszahajlítása szigorúan tilos!

A targonca villa törése

Ritka esetekben fordul elő: túlterhelés, anyagfáradás vagy gyártási hiba lehet a hiba oka. A törött villát hegeszteni, javítani tilos! A targonca villa cseréje ebben az esetben is párban történik.

Villakopás

A targonca villa leggyakoribb hibája a túlhasználás. Sokan nem tulajdonítanak neki jelentőséget, azonban előírás szerint is ha a vastagságának a 10 % elkopott, a targonca villákat cserélni kell.
A kopás mértékét mindig a villa tövén a vízszintes rész és a függőleges rész vastagságának összehasonlításával kell végezni.

Ajánlatkérés